Must-See steder i Australien

Australien er et fantastisk land med masser af steder at besøge. Uanset om du vil nyde naturen eller udforske kulturen, er der noget, der passer til alles interesser. Hvis du overvejer en rejse til Australien, er her de tre bedste steder at se.

Uluru, en sandstensklippeformation i det nordlige territorium, er et af verdens mest genkendelige vartegn. Selvom du ikke kan tage på en helikoptertur eller snorkle, er en dagstur til denne park en fantastisk måde at opleve Outback på. Det er også hjemsted for en bred vifte af indfødte dyreliv.

En anden must-see attraktion er Sydney Opera House. Dette UNESCO World Heritage Site er et populært vartegn for besøgende til byen. Operahuset tilbyder rundvisninger, og mange besøgende kan også se et show. Du kan også se det fra en luftballon.

The Blue Mountains er et UNESCOs verdensarvssted og ligger kun 81 kilometer vest for Sydney. En vandretur til Echo Point byder på en utrolig udsigt. Desuden rummer parken rigtig mange vandrestier. Mange af dem har vandfald.

Kangaroo Island er et paradis for at se australske vilde dyr som kænguruer, koalaer og delfiner. Der er også mange skove og strande at udforske. For at komme til øen kan du enten tage en færge, eller køre hele vejen dertil.

Hvis du er til shopping, så tjek markederne på South Bank. Du kan også gå til kunstgallerierne i Springwood. Derudover er der masser af spisesteder i denne kosmopolitiske by.

Under dit ophold i Melbourne, gå ikke glip af Melbourne Cup, Grand Prix og Australian Open Tennis. Du kan også bruge lidt tid i National Botanic Gardens. Desuden er byen kendt for sin multikulturelle befolkning, som udmønter sig i lækkert køkken.

Hvis du er interesseret i historie, vil du elske at besøge Canberra. Hovedstaden i Australian Capital Territory er en smuk, historisk by, der er hjemsted for adskillige museer, parker og gallerier. Som følge heraf er dette en fantastisk destination for familier med børn.

The Great Ocean Road, der ligger på Victorias sydøstlige kyst, er en berømt destination. Langs vejen er flere restauranter og vingårde, plus nogle af de mest imponerende regnskovsscenerier i landet.

Blandt de mange ting at gøre i Northern Territory er Kakadu et særligt godt valg. Denne nationalpark er hjemsted for en række unikke dyr og planter, herunder 300 fuglearter. Plus, området er fuld af vandfald, kløfter og slot-kløfter.

Gå endelig ikke glip af Byron Bay. Denne kystby ligger kun to timer fra Brisbane. Dens hvide sandstrand og fyrtårn er betagende, og der er masser af kurbade og wellness-retreater at prøve. Byron er også et fantastisk surfested.

Hvis du ønsker at flygte fra byens stress og jag, så tag til outbacken. Du kan fange solnedgangen fra en luftballon eller tage en dagstur til Kata Tjuta, en anden fascinerende klippeformation. Alternativt kan du campere i den nærliggende Alice Springs vildmark.